Oranje

About Life in The Netherlands
Barry Atsma is in Zuid-Afrika voor de opnamen van de film Hector and the Search for Happiness van Peter Chelsom. De Nederlandse acteur maakt zijn Engelstalige speelfilmdebuut in de zwarte komedie van de regisseur die bekend is van films als Serendipity en Shall We Dance.
"Nogal robuuste collega’s in dit project", twitterde Barry Atsma vanaf de set van zijn nieuwe film met een foto van een olifant. "En heel nieuwsgierige collega’s", schreef hij bij een foto van een giraf.

In Hector and the Search for Happiness speelt de Britse acteur Simon Pegg een excentrieke psychiater die op zoek gaat naar het geheim van geluk. Barry is in de film verder te zien naast grote namen als Toni Collette, Jean Reno, Christopher Plummer en Rosamund Pike. De film moet volgend jaar in de bioscopen draaien.

De Nederlandse acteur werkte eerder dit jaar aan het historische drama Kenau met Monic Hendrickx. Na de opnamen van Hector and the Search for Happiness gaat de acteur verder met de verfilming van het leven van de verpleegster Lucia de Berk die ten onrechte werd veroordeeld voor moord. Dit jaar komt ook nog de komedie Mannenharten en het drama In Jouw Naam met Barry uit.